Tècniques del folk i de la música moderna, improvisació i loops per a instruments de corda amb Coloma Bertran

Dissabte 16 de març de 2024, 10 a 12 h

En aquest taller amb Coloma Bertran farem un viatge musical per diferents sonoritats i tècniques del folk i de la música moderna que t’ajudarà a desenvolupar el teu propi llenguatge musical.

Treballarem a partir de dues melodies fàcils i crearem un arranjament on jugarem amb diferents rols: de solista a acompanyant.

Parlarem d’harmonia, d’eines per a la improvisació i coneixeràs diferents tècniques de la mà dreta que et permetran sentir-te més lliure amb l’arc: patrons rítmics, pizzicatos, chops i recursos d’altres instruments.

També descobrirem quin equipament necessites i quines possibilitats creatives t’ofereix la tècnica del loop.

Coloma Bertran és una violinista, compositora i pedagoga nascuda a Vic (Barcelona) amb un bagatge experiencial heterogeni i d’esperit eclèctic.

Actualment, en plè desenvolupament artístic, treballa en la composició de temes propis pels diferents projectes que lidera i compagina actuacions, enregistraments discogràfics i docència. Dins dels projectes més recents hi trobem, la creació de noves composicions pel seu projecte a solo on combina el violí amb tecnologia moderna i electrònica minimalista, la seva participació com a compositora per un nou espectacle de dansa tradicional catalana, col·labora amb la poeta Raquel Santanera i també amb la ballarina Laura Marsal amb qui creen espais de llibertat interpretativa i experimentalisme on la creació espontània hi juga un paper important. Imparteix tallers amb els seus propis mètodes i segueix creant materials didàctics pròpis.

Activitat relacionada: concert de Coloma Bertran ÀNIMA-L. Dijous 14 de març, 19 h a la Cambra de l’Ateneu. Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Inscriu-te en aquest enllaç!