ROS resentant l’EP De la terra

Divendres 7 de juny, 20 h

La Cambra a la Fresca és l’adaptació de l’esperit de La Cambra de l’Ateneu a un format més estiuenc: concerts pensats per ser escoltats a l’exterior però mantenint aquesta aposta per artistes amb personalitat i segell propi i una musicalitat delicada i íntima. El divendres 7 de juny a les 20 hores gaudirem de ROS, el nou projecte del músic català Ricard Ros i Roig, centrat en la cornamusa catalana, el sac de gemecs. Gaudiu de l’estiu a la fresca amb la millor música al nostre jardí!

ROS

El sac és l’instrument vertebrador d’un relat contemporani a cavall entre tradició i modernitat. ROS re-imagina la seva tradició, rememorant paratges, personatges, però sobretot reivindicant l’ara. Una visió pròpia i rebel de la tradició del Baix Llobregat; més concretament de la seva vila, Sant Boi. Un alè que bufa als records d’infantesa, i també lluita pel reconeixement del pla del Llobregat com antiga terra de sacaires.

El repertori es nodreix de noves composicions i de peces tradicionals posant en primer terme el sac de gemecs. Les noves peces, reivindicatives i punyents, s’acompanyen d’electrònica amb sintetitzadors i caixes de ritmes, així com d’instruments de la tradició com flautes, flabiol, tamborí, violí, trompeta, guitarra i veu.

ROS és un viatge amb força i impacte, que fa olor de terra, que s’acompanya de la força de qui l’estima i la treballa; és un crit a l’acció als qui avui habitem la tradició i la fem viva.

Electrofolk

Laura del Pino (trompeta i veu); Marta Barbero (violí i veu), Àxel Blazquez (percusions i flautes), Alex Sariol (guitarra), Ricard Ros (sac de gemecs, whistles i veu).

AVÍS IMPORTANT!

Tot i tractar-se d’un concert gratuït, l’aforament és limitat i serà necessària inscripció prèvia. Les entrades es podran reservar per la web o de forma presencial des des del 24 de maig, a excepció de les persones sòcies de l’entitat que tindran uns dies de preferència i ho podran fer des del 22 de maig.

Altres events